Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 3, 2012

Μην πετάτε ούτε τα ψίχουλα από το τραπέζι!

Εικόνα
Συνταγές, κόλπα και τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι στην Κατοχή, όταν η καθημερινότητα εξελισσόταν σε μάχη για την επιβίωση, έρχονται ξανά στο προσκήνιο και γίνονται... οδηγός για την εποχή της οικονομικής κρίσης

Δεκάδες εθελοντές εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα βοηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη στα μαθήματά τους

Εικόνα
Το «φροντιστήριο» είναι δωρεάν!ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μάνος Χαραλαμπάκης, Δάμων Δαμιανός «Tutorpool»: Με αυτή τη λέξη - κλειδί η μαθηματικός Σίλια Βιτωράτου, που εργάζεται στον τομέα της έρευνας, έριξε στο twitter την ιδέα να δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντισμού στην Παιδεία: εκπαιδευτικοί να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Οι Αμερικανοί ερευνούν τη βαρύτητα της Σελήνης

Στη θέση τους βρίσκονται τα δυο ρομποτικά σκάφη που έστειλε η NASA να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η αποστολή που ξεκινάει το Μάρτιο στοχεύει στην καταγραφή της βαρύτητας του δορυφόρου της Γης προκειμένου να διαπιστωθεί για πρώτη φορά η εσωτερική σύνθεση της Σελήνης. Την ίδια ώρα οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι το σκάφος που είχε προορισμό το δορυφόρο του Αρη, Φόβο, αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης μέσα στον Ιανουάριο και τμήματα, συνολικού βάρους 200 κιλών, θα πέσουν στο έδαφος. Σύμφωνα με τη ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, το σκάφος αναμένεται να πέσει στη Γη στις 14 Ιανουαρίου χωρίς να αποκλείεται η πτώση του μερικές μέρες νωρίτερα.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα: Αγγελιοφόρος