Δεν μιλάμε πια, μόνο ανταλλάσσουμε μηνύματα στα κινητά -Φωτογράφος αποτυπώνει αποστομωτικά αυτό που ζούμε Πηγή: Δεν μιλάμε πια, μόνο ανταλλάσσουμε μηνύματα στα κινητά -Φωτογράφος αποτυπώνει αποστομωτικά αυτό που ζούμε

  Καθόμαστε δίπλα δίπλα. Σε καφέ, εστιατόρια, στο γραφείο, στον δρόμο. Και αντί να μιλάμε, σκυμμένοι πάνω στα κινητά στέλνουμε μηνύματα, τσεκάρουμε το facebook, το twitter. Δεν μιλάμε πια, είμαστε δικτυωμένοι σε μια μορφή επικοινωνίας που γίνεται μέσω της τεχνολογίας. Και αν νομίζατε πως ξέρετε ακριβώς την έκταση αυτού του φαινομένου, αρκεί να δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες για να καταλάβετε πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά και η στάση του σύγχρονου ανθρώπου.
  Οι εικόνες αυτές προέρχονται από το project του φωτογράφου Babycakes Romero, που ζει στο Λονδίνο και, όχι, δεν έχει smartphone! Τριγυρίζει στην πόλη με την κάμερα στο χέρι και φωτογραφίζει ό,τι του προκαλεί το ενδιαφέρον. Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών, που ονομάζεται «Ο θάνατος της συζήτησης», αποτυπώνει τη σχέση των ανθρώπων με τις ψηφιακές συσκευές  τους. Προτιμούν να επικοινωνούν μέσω αυτών παρά με τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους εκείνη τη στιγμή. Ένα φαινόμενο που εντείνει την αποξένωση και τονίζει τη δυσκολία πραγματικής επικοινωνίας.
«Δεν θέλουν να είναι παρόντες στον αληθινό κόσμο. Είναι μονίμως συνδεδεμένοι με έναν εικονικό κόσμο που κατασκεύασαν οι ίδιοι... Τα  smartphones γίνονται εμπόδιο για την επικοινωνία κατά πρόσωπο. Πολλοί το κάνουν για να κρύψουν τη δειλία τους, για να καλύψουν τη σιωπή. Με αυτόν τον τρόπο περισσότερο αποσύρονται παρά συνδέονται», λέει ο Romero.

ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/news/175745/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σχόλια